Zanima me soočanje z izzivi in ustreznimi vprašanji o tem, kako v današnjem času dojemamo telo (kot sebe in kot drugo), o zaznavanju v našem hiperaktivnem svetu in o odprtih načelih sodelovanja, ki se širijo v vlogo in položaj občinstva kot aktivnega sodelavca v obliki (celostne) umetniške izkušnje.

Umetniško delo Fizične manifestacije, ki ga umetnica razvija od leta 2012 je osebna raziskava, kakor tudi kolektivno polje so-delovanja in so-ustvarjanja. Na to vpliva tudi kako avtorica razume telo ter gibanje: kot pogoj in posledico. Čas igra pri tem ključno vlogo. Šele čas nas pripelje  v proces, v podobe, ki jih lahko razumemo kot utelešeno gibanje skozi čas. Podobe, ki ne reprezentirajo, temveč manifestirajo svoje notranje realizacije. Nujnost, ki je rojena iz pozornosti in predanosti izrazu, ki išče svojo pot.

Poesis sebstva

Poesis sebstva

Plesno – teoretična predstava je strukturirana v serijo situacij, v katerih se neinvazivna aktivnost gledalcev in akterjev predstave izpostavlja izkustvenim možnostim pretvorb telesa v jezik in jezika v telo na mestih, kjer je telo vselej že jezik in jezik zaloga telesa…

read more