Inteligentno telo 2

2014

Projektu, ki ga je avtorica v letu 2012 začela z Matejo Rebolj in Sanjo Neškovič Peršin, so se v letu 2014 pridružili različni umetniki in strokovnjaki, v iskanju osebnega izraza znotraj posameznih uniformiranih struktur, ki so zabeležene v telesu. Realnost kodiranega, uniformiranega in disciplinarnega telesa skozi video in fotografijo tematizira tudi galerijska postavitev, ki odpira vprašanje razmerja med mislijo, zaznavo in pogledom. Ukvarja se s pomenom dotika očesa, taktilnostjo materializirane intime in kontekstov pogleda, pa naj bo to oder ali galerija.

Sodelujoči umetniki in strokovnjaki: Sanja Nešković Peršin, Mateja Rebolj, Teja Reba, Milan Ketiš, Rok Vevar, Radha Pernarčič, Vid Vodušek, Aleksander Ostan, Pia Brezavšček, Jedrt Jež Furlan.

Snježana Premuš se v projektu Inteligentno telo sprašuje, kako (drugače) utelesiti misel in kako misliti telo. Izhaja iz predpostavke, da nimamo telesa, temveč telo smo.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13