Čas v pogledu: Seme 2

2021

Etude 2 je drugi del opusa Čas v pogledu, kjer spremljamo kompleksnost interakcije: odnos do lastnega telesa, do prostora, do drugega, do novega telesa, ter do skupnosti. Tudi v tej fazi avtorico zanima percepcija gledalca in izvajalca. Gledalec ostaja aktivna priča procesu evolucije, ki se začne globoko v telesu, onstran predpostavljenih telesnih kodov in oblik. Vendar ta nova izvirna “koda” deluje skozi “skupnost/organizem”, ki je ves čas razprt v prostor – s tem vzpostavlja okolje za preobrazbo odnosov v novo konstalacijo, v nov ekosistem –  pomen skupnosti. Gledalec je namreč s pomočjo partiture povabljen v “skupino/organizem” in ga lahko tudi so-ustvarja, ne le opazuje.

Zanima me

Kako dojemamo telo

Čas v pogledu: Seme 1

2020

Čas v pogledu je avtorski opus sestavljen iz dveh delov, ki se ukvarjata z vznikajočimi somatskimi principi v telesu skozi čas. V Etude 1, je gledalec priča procesu evolucije, ki se začne globoko v telesu, onstran predpostavljenih telesnih kodov in oblik. Seme (naslov) avtorica razume kot predpogoj za razvoj oblike,  kjer se dve telesi povežeta v novo (preobraženo) telo in kasnejši razcep v samostojne “enote” (subjektivnosti) – subjektivnost se tukaj kaže kot akt, ki vznikne v prostoru med zaznavanjem in odzivanjem. Ko se oba dueta razpreta v prostor, s tem vzpostavita okolje za preobrazbo odnosov v novo konstalacijo, v nov ekosistem – kvartet.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13