JUTRANJA SOMATSKA DELAVNICA 2

Iščemo kontinuiteto v prelomnicah in kontinuiteto med nasprotji in polaritetami: tu in tam, zgoraj in spodaj, hitro in počasi, majhno in veliko. Bernadett vabi udeležence, da raziščejo in utelešajo kontinuiteto s spremembami in utelešenjem cikličnosti. (principi temeljijo na Body mind centering metode tai chi, ter z raziskavo risbe na podlagi telesa).

več...

Bernadett Jobbagy
Koreografinja, performerka in multimedijska umetnica iz Budimpešte // Onopordum Performance. Diplomirala je kot krajinska arhitektka na Univerzi Corvinus v Budimpešti. Kasneje je študirala na Akademiji za sodobni ples v Budimpešti. Deluje kot koreografinja, performerka, videografinja in pedagoginja. Leta 2021 je končala študij montaže na filmski šoli Lumiere. Trenutno je študentka DLA in raziskovalka umetnosti na Madžarski univerzi za likovno umetnost ter sledi programu Body-Mind Centering®.

9.30 - 11.30

četrtek

18.00 - 19.00

četrtek

“UGLAŠEVALNI PROSTOR”

Telesno-poetična in percepcijska navodila bodo na voljo obiskovalcem za osebno uglaševanje v prostoru. Uglaševanje poteka v časovnem okviru 30–40 minut.

Praksa – pogovor:
‘KAKO SE PLESNA PRAKSA VPISUJE V ŽIVLJENJE’
Dejan Srhoj

Skupina posameznic in posameznikov, ki se v vsakdanjem življenju ukvarja z novinarstvom, kuhanjem, programiranjem in drugim, bo prek trajnostne plesne prakse, ki jo že sedem let izvaja z Dejanom Srhojem, razprla vpogled v to dejavnost in razmišljala o tem, kako se plesna praksa vpisuje v življenje.

več...

Treningi so del projekta Kompozicije razlik, ki je trajnostni koreografski in pedagoški proces, preko katerega Dejan Srhoj raziskuje vprašanja ter zagate, ki se tičejo so-bivanja. Kako plešem s sabo in kako ob drugem, kako z drugim in kdo je Drugi? Kdaj ples posameznikov ustvarja mnoštvo in kdaj postane skupnost?

Umetniški vodja: Dejan Srhoj
Ekipa: Gaja Madžarevič, Urška Henigman, Manca Dorrer, Mojca Volf, Klemen Košir, Tjaša Nabergoj, Sašo Rutar, Irena Plešivčnik, Samo Židan, Lija Pogačnik, Katja Kordiš Vrabac, Darja Demšar

———

Dejan Srhoj
je plesalec, koreograf in plesni kurator. Kot član Nomad Dance Academy Slovenija razvija umetniške in izobraževalne programe na lokalni in regionalni ravni. Leta 2021 je prevzel funkcijo predsednika Društva za sodboni ples.

19.30 - 21.30

četrtek

© Snježana Premuš, 2021


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13