JUTRANJA SOMATSKA DELAVNICA 4

Jutranja vadba z Zrinko Mihanović Šimičić temelji na somatski praksi (Body mind centering) in prepleta principe, ki jih umetnica raziskuje v svoji predstavi Dobra voda: odnos med individualnimi in skupnimi izkušnjami ter raziskovanje procesov delitve, diferenciacije, preobrazbe, migracije.

več...

Zrinka Šimičić Mihanović 
je plesna umetnica in certificirana MSP (učiteljica somatskega gibanja (MSP IDME in CMA–SP pooblaščena analitičarka gibanja). Kot avtorica in koreografinja je aktivna od leta 2003. Od leta 2007 je umetniška sovoditeljica Improspekcij, mednarodnega festivala improvizacije v Zagrebu, ter soustanviteljica organizacije Multimedia Hut.

9.30 - 11.30

sobota

15.00 - 17.00

sobota

Plesna instalacija:
DOBRA VODA
Zrinka Šimičić Mihanović

Dobra voda je plesna instalacija, ki traja dve uri. Obiskovalci so vabljeni, da pridejo kadarkoli v tem času.

Plesna instalacija “Dobra voda” je tretje delo v seriji predstav “Kaj pride?”, kjer avtorica raziskuje gibanje kot osnove našega spoznavanja sveta in vzpostavljanja odnosov, medosebojne povezanosti in povezanosti z okoljem, katerega del smo.

več...

Procesi delitve, diferenciacije, transformacije, migracije so enako oblikovani in oblikujejo posamezno telo vsakega izmed nas, od trenutka spočetja do danes, pa tudi kolektivno telo / družbo, v kateri smo del, do kar pričamo, ki ga ustvarjamo. Ali je lahko telesna izkušnja, ki jo delimo, izhodišče za revizijo ustaljenih vzorcev našega vedenja in odnosov, hierarhije in moči?

Koncept in koreografija: Zrinka Šimičić Mihanović
Ples: Zvonimir Kvesić, Zrinka Šimičić Mihanović
Oblikovanje papirja: Matea Šiprak, po motivu Marine Bauer
Dramaturška pomoč: Dubravko Mihanović
Fotografija: Jasenko Rasol

Delavnica – predavanje:
“DRAWING LINES / ČRTE RISANJA”
Viktorija Bogdanova

Delavnica – predavanje prepleta pisanje/risanje, s čimer bomo poskušali izpisati/vpisati mesta, ki so shranjena v našem osebnem prostoru. Po tem ciklu utelešene izkušnje bomo razprli vpogled v načine vključevanja risbe/poezije kot procesne modalnosti v arhitekturno oblikovalsko razmišljanje in senzibilnost.

več...

Viktorija Bogdanova 
je pesnica in arhitektka, ki se posveča ustvarjanju, deljenju in soustvarjanju risb in pesmi kot procesnih in analitičnih instrumentov v arhitekturnih in urbanističnih raziskavah z oblikovanjem. Svoje delo je razstavljala na konferenci umetniških in arhitekturnih raziskav CA2RE v Ljubljani, Aarhusu, Berlinu, Lizboni, Gentu in Trondheimu. Objavilja raziskovalne članke in izdala dve pesniški knjigi, ter “risbe – pesmi”. Je soustanoviteljica podjetja Archi | Contemplatives platforme za učenje pisanja, risanja in tehnik pozornosti pri arhitekturnem oblikovanju.

18.00 - 20.00

sobota

© Snježana Premuš, 2021


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13