JUTRANJA SOMATSKA DELAVNICA 1

Iščemo kontinuiteto v prelomnicah in kontinuiteto med nasprotji in polaritetami: tu in tam, zgoraj in spodaj, hitro in počasi, majhno in veliko. Bernadett vabi udeležence, da raziščejo in utelešajo kontinuiteto s spremembami in utelešenjem cikličnosti. (principi temeljijo na Body mind centering metode tai chi, ter z raziskavo risbe na podlagi telesa).

več...

Bernadett Jobbagy
Koreografinja, performerka in multimedijska umetnica iz Budimpešte // Onopordum Performance. Diplomirala je kot krajinska arhitektka na Univerzi Corvinus v Budimpešti. Kasneje je študirala na Akademiji za sodobni ples v Budimpešti. Deluje kot koreografinja, performerka, videografinja in pedagoginja. Leta 2021 je končala študij montaže na filmski šoli Lumiere. Trenutno je študentka DLA in raziskovalka umetnosti na Madžarski univerzi za likovno umetnost ter sledi programu Body-Mind Centering®.

9.30 - 11.30

sreda

18.00 - 19.00

sreda

“UGLAŠEVALNI PROSTOR”

Simultani telesno-poetični mikro prostori, ki jih uokvirja zvočno-svetlobna instalacija in percepcijska navodila. Uglaševanje poteka v časovnem okviru 30–40 minut.

Z vami bosta Dejan Srhoj in Anja Bornšek, Boštjan Perovšek in Špela Škulj

Predavanje – performans:
‘MOJA POJAVNOST NIMA VEČ OSTRIH ROBOV’
Špela Trošt

Z vzpostavitvijo žive fizične prisotnosti in neposrednih relacij med subjekti kot zavezujoče izvirnosti performativnih praks nujno hkrati konstituiramo tudi že njihovo neizbežno omejitev. Enkratnost in avtentičnost kreativnega procesa ali neponovljivost dogodka je neizogiben pogoj za njegov obstoj, a ga hkrati obsoja na stanje nemoči znotraj sodobne industrije kulturnih proizvodov, namenjenih nenehni množični reprodukciji.

več...

Zahteva po fizični prisotnosti postavlja performativne umetnosti s kvantitavnim omejevanjem soprisotnih subjektov v kontradiktoren položaj nasproti naraščajoči masovni konzumaciji drugih medijev.

Novi mediji so razširili in preoblikovali načine prisotnosti s kombiniranjem fizičnosti in simulakrov, z razgradnjo teles v prostoru, s simultanimi prisotnostmi, oddvojitvijo telesa in glasu, podvojitvami, fragmentarnostjo …

Čedalje večja prisotnost virtualnih teles, glorioznih teles, teles brez organov, fraktalnih teles, fantomskih teles in fluidnih teles nas namreč svari pred prihodnostjo, zaznamovano z odsotnostjo snovnih teles.

Avtorica in izvajalka: Špela Trošt
Zvok: Tomaž Grom
Video: Špela Trošt, Tomaž Grom

———

Špela Trošt
Od leta 2002 je tudi producentka društva Via Negativa, platforme za raziskovanje, razvoj in produkcijo sodobnih scenskih umetnosti. Od leta 2005 dela kot vodja produkcije in umetniška vodja za uprizoritvene umetnosti pri zavodu Sploh. V okviru Sploha je soustvarila več kot 50 projektov: glasbenih serij, festivalov, performansov, intermedijskih produkcij, glasbenih zgoščenk in delavnic. Preden se je povsem posvetila delu producentke, je kot igralka, dramaturginja in pomočnica režije soustvarila več kot 30 projektov.

19.30h

sreda

© Snježana Premuš, 2021


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13