Spuščena pod strop odra Stare mestne elektrarne je lahna bela ponjava – kot mehko nebo, kot zavetje za manifestacije nezavednega, zavednega, čutnega in (še) neizrekljivega, kar se poraja in oživlja med realnostjo in fantazmo. V meditativni atmosferi instalacija deluje onkraj očitno zaznavnega in samoumevnega.
Povabljeni, da sotkemo družbeno telo s potrpežljivostjo in odprtostjo za prelamljanje navad ustvarjamo prostore za lastni utrip in krepimo upanje za revitalizacijo skupnega.
Erika Šešek, Koridor

Dotik Tkivo Tkanina

2022

Plesna predstava Dotik Tkivo Tkanina se ukvarja s “srečanjem”. Avtorici razpirata srečanje kot prostor, ki so-ustvarja in potrebuje zunanji prostor, a se vendarle dotika in spreminja tudi notranje prostore. Je neke vrste gibanje, stanje globoke vzajemne čutno-miselno-gibalne koncentracije, odzivajoče se na vse prisotne elemente.

Projekt “Dotikanja” je del serije Dialogov, ki jih Snježana Premuš pričenja z letom 2022. Dotikanja je v osnovi raziskovalen in nekonvencionalen plesni projekt, ki nagovarja gledalca celostno, preko telesnih kot tudi kognitivnih kanalov. Zato uprizoritev Dotik, Tkivo, Tkanina, bogatijo odprti formati – “Dotične tišine”, ki jih umetnici izvajata z različnimi ciljnimi skupinami.

Kolofon →

So-avtorici in izvajalki: Snježana Premuš in Anja Bornšek
Umetniško vodstvo: Snježana Premuš
Glasba: Ida Hiršenfelder
Svetlobno scensko oblikovanje: Špela Škulj
Kostumografija: Jelena Pirkmajer Cliché
Oblikovanje: Sonia Pust
Fotografija: Marcandrea
Izdelava scene: Martin Podrzavnik
Odnosi z javnostjo: Urška Comino
Koordinacija: Katarina Mali
Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana, Anja Bornšek, Snježana Premuš
Koprodukcija: Festival Nagib, Inštitut MA
Partnerji: Bunker Ljubljana, Lutkovno gledališče Maribor

DOTIK TKIVO TKANINA – Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana 2023


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13