Telo kot arhiv

2019

Telo kot zaloga. Ne samo tisto, kar je telesu razvidno, uporabno, razpoložljivo, ampak tisto, kar je v njem založeno: potencialno, neudejanjeno, latentno.

Različne poti k izključitvam in ravnovesjem telesnih nahajališč, uresniče opusu in praksah Snježane Premuš, so tokrat predmet sodelovanja z Rokom Vevarjem in osvetljujejo specifično fa njunega srečevanja in dela med letoma 2016 in 2018. Njun namen je izostriti plesno teorijo in prakso v intenzivnem skupnem studijskem delu.

Del procesa Fizičnih manifestacij se je v okviru Koreografskih izjav pretvoril v format razstave, v katero so vključeni obstoječi dokumenti koreografskega dela: pristopov, ki so sicer najprej shranjeni v telesih plesnih delavcev in šele razpoložljivi v obliki različnih medijev.

Telo kot zaloga: nerazpoznane, nerazvidne, založene, mirujoče, a vendarle razpoložljive psiho-fizične možnosti, ki so sedimentirane v individualnih telesnih specifikah, hkrati pa tudi “katalogizirano kinetično skladišče”


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13