Zanima me soočanje z izzivi in ustreznimi vprašanji o tem, kako v današnjem času dojemamo telo (kot sebe in kot drugo), o zaznavanju v našem hiperaktivnem svetu in o odprtih načelih sodelovanja, ki se širijo v vlogo in položaj občinstva kot aktivnega sodelavca v obliki (celostne) umetniške izkušnje.

Fizične manifestacije 2012 - 2023

Projekt Fizične manifestacije je kompleksen večplasten projekt, ki razvija različne raziskovalno – uprizoritvene oblike kot so laboratoriji, delavnice, instalacije, obratovalnice z različnimi možnimi rezultati, dokumenti, predstavami in interaktivnimi prostori (fizični ali virtualni). Projekt, ki se je začel kot intimna raziskava in dialog med povabljenimi umetniki se počasi širi v mednarodno povezovanje.

Umetniško delo Fizične manifestacije, ki ga umetnica razvija od leta 2012 je osebna raziskava, kakor tudi kolektivno polje so-delovanja in so-ustvarjanja. Na to vpliva tudi kako avtorica razume telo ter gibanje: kot pogoj in posledico. Čas igra pri tem ključno vlogo. Šele čas nas pripelje  v proces, v podobe, ki jih lahko razumemo kot utelešeno gibanje skozi čas. Podobe, ki ne reprezentirajo, temveč manifestirajo svoje notranje realizacije. Nujnost, ki je rojena iz pozornosti in predanosti izrazu, ki išče svojo pot.

Poesis sebstva

Poesis sebstva

Plesno – teoretična predstava je strukturirana v serijo situacij, v katerih se neinvazivna aktivnost gledalcev in akterjev predstave izpostavlja izkustvenim možnostim pretvorb telesa v jezik in jezika v telo na mestih, kjer je telo vselej že jezik in jezik zaloga telesa…

read more

Refleksija v akciji, refleksija na akcijo.
(Formati, ki vznikajo)

“Pomembno je, da se z gledalci srečamo v samem izvoru – tam kjer telesna podoba živi – v telesu.”
Snježana Premuš


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/federacija/snjezanapremus.federacija.si/wp-content/plugins/ddpro/main/custom-templates/headers.php on line 13